Jump to content
Simparool Forums
Sign in to follow this  
Mike123926

Sim City Societies (SC5)

Recommended Posts

[font="Comic Sans MS"]Op 15 november kwam dus SCS uit, maar wat vinden jullie er eigenlijk van? Laat het weten in dit Topic! Ik heb het spel dus, en ik vind het een supergaaf spel, vooral de 3D effecten.

[b]Info:[/b]
Systeem: Windows XP/Vista
Processor: 17 GHz of hoger / 2.4 Ghz of hoger voor Vista
Geheugen: 512 MB Ram / 1 gb voor vista
Harde Schijf: 2,1 GB
DVD ROM : Speler 4
Grafische kaart: 128 MB
Directx: Versie 9.0c bijgeleverd
Werkt het beste met NVidia Geforce FX 5900 of hoger; ATI Radeon 9600

Prijs: 49,95 €

[b]Edit: Kijk voor een uitgebreide uitleg 2 posts hieronder ;)[/b]
[/font]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik weet niet of ik hem wel wil; het hangt ervan af in hoeverre de gameplay gelijkend aan Simcity 4 is, wat ik namelijk een geweldig spel vond. Hoe is de gameplay eigenlijk? Die lijkt me zelf, na Simcity 4, moeilijk te overtreffen. :P
Ik wacht even met stemmen tot ik een definitieve keuze heb gemaakt over of ik hem wel of niet wil. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik heb: ''Nog niet gekocht, maar lijkt me wel gaaf'' gekozen, want ik heb hem nog niet, maar hij lijkt me wel leuk, al weet ik niet of ik hem ga kopen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sim City Societies werkt heel anders dan Sim City 4 of een andere simcity.
Je kan geen belastingen en kosten voor openbare instellingen meer instellen, maar je moet door middel van gebouwen de groepen creativiteit, welvaart, autoriteit en meer. Als ik bijvoorbeeld een wandschildering neerzet krijg ik 1 creativiteit, waarmee ik een klein huisje van 1 creativiteit van kan kopen.
Je kan ook sims en gebouwen selecteren.
Als je een sim selecteert, zie je waar die werkt,het gezin, of die happy is, wat ie wilt, enz.
Als je een gebouw selecteerd, zie je wat het gebouw opbrengt aan kosten per week, hoeveel mensen er werken, enz.

Je kan dus huizen bouwen, werkplekken, versieringen en ten slotte ontmoetingsplekken. Ontmoetingsplekken vinden sims heel leuk, want hiervan worden ze vrolijk. Ontmoetingsplekken hebben ook negatieve kanten, zo kan een kroeg vervelende dronken mensen krijgen. Sommige ontmoetingsplekken zijn gauw vol, omdat die vaak worden bezocht. Ook dan wordt een sim gauw ongelukkig. 's Nachts willen de meeste sims uitrusten in hun huis. Maar sommigen willen ook 's nacht gaan stappen naar een ontmoetingsplek. Dit kan bij de meeste niet, want die zijn gesloten midden in de nacht.

Zo, een heel verhaal. Het is dus een heel leuk spel, vooral de 3D Effecten. Er zijn veel dingen weggelaten uit SimCity 4, zo ook havens, en contacten met buurtsteden. Vliegvelden enzo zijn er ook niet.

Wat ook wel grappig is is dat BP het spel sponsord met het motto "een beter klimaat, in de virtuele wereld, maar ook in de echte wereld" Je ziet ook overal in het spel BP-logo's opduiken (windmolens, waterstofcentrales, zonneboerderijen, benzinestations, etc.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik heb het idee dat veel Simcity Societies vinden tegenvallen. Dit zijn voornamelijk de Simcity fans. Ik denk dat spelers die nooit Simcity gespeeld hebben en het wel leuk lijkt, zich met deze game kunnen vermaken. Anders kan je misschien teleurgesteld zijn dat het niet meer was zoals de oude Simcity4.

Er is overigens op de officiële site een exchange en een forum.
[url="http://simcitysocieties.ea.com/exchange/mod/index.php"]Exchange[/url]
[url="http://simcitysocieties.ea.com/community/forum/"]Forum[/url]

Op het forum staan over het algemeen niet veel positieve reacties... Daarnaast is ook al de eerste patch online gezet : [url="http://simcitysocieties.ea.com/updates/details.php?&languageCode=1"]Patch[/url]
Dat er al zo snel een patch is verschenen kan misschien wat over de kwaliteit zeggen...


De meeste sites geven in hun reviews ook niet als te hoge cijfers aan het spel:
[url="http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=87312"]Eurogamer[/url] : [b]5/10[/b]
[url="http://pc.gamespy.com/pc/simcity-societies/834994p1.html?RSSwhen2007-11-13_161800&RSSid=834994"]Gamespy[/url] : [b]3/5[/b]
[url="http://pc.ign.com/articles/834/834720p1.html?RSSwhen2007-11-13_083100&RSSid=834720"]IGN[/url] : [b]5,8/10[/b]
[url="http://pc.gamezone.com/gzreviews/r32755.htm"]Gamezone[/url] : [b]8,7/10[/b]
[url="http://www.gamesradar.com/us/pc/game/reviews/article.jsp?articleId=2007111315413685009&sectionId=1000&pageId=20071113154244714000"]Gamesradar[/url] : [b]7/10[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites
ik vind het een verschrikkelijk saai spel geworden, alles wat leuk aan sc4 was zit er niet meer in.. :|

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik vind dat het niet veel meer met "sim city" te maken heeft, maar ik vind het best wel een leuk spel. Ik heb alle SimCity's al gespeeld (2000, 3000, 4 (Rush Hour)), maar toch vind ik dit de beste.

Idd hebben ze veel weggelaten uit SimCity 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
ik heb hem :D ik ga m zo spelen na het avondeten :)

ben heel errug benieuwd, aan de screenshots te zien is het heel vernieuwend en ik ben benieuwd in hoeverre je plezier hebt met de verschillende bouwstijlen, zag er wel heel mooi uit.
en met delen heb je altijd wel iets, desims1 vond ik heel wat leuke dingen hebben die ze helaas in sims2 eruit gelaten hebben. zo moet je dit deel van simcity ook zien als iets vernieuwends..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik denk dat ze 't spel beter niet als opvolger van Simcity konden uitbrengen, ik vind 't gewoon lastig, dat was bij SC4 niet, terwijl ik dat ook maar weinig heb gespeeld :)
Hij eist trouwens ENORM veel van je computer, echt irritant :|

Ik zoek trouwens nog code's, liefst voor geld :P , weet iemand waar ik die kan vinden? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
mss even directX updaten.. daardoor startte hij bij mij ook niet op, dan miste hij een of ander DLL bestandje

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Daan' post='229582' date='21 Nov 2007, 10:47']Ik zoek trouwens nog code's, liefst voor geld :P , weet iemand waar ik die kan vinden? :)[/quote]

Je kan toch aan het begin instellen of je een onbeperkte geldvoorraad wilt?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik heb hem gisteren voor het eerst gespeeld en ik weet nog niet wat ik er van moet denken. Het komt op mij allemaal nogal verwarrend en doelloos over. Dit spel werkt blijkbaar helemaal niet meer met invloedzones, het maakt niks uit wat je waar neer zet en aan het eind van de rit ben je eigenlijk alleen maar nummertjes aan het uitbalanceren..wat overigens nog doodsimpel is ook.
Het helpt echt om dit spel op geen enkele manier te associëren of te vergelijken met vorige Simcity's, want het heeft echt niks meer met Simcity te maken. Zet dat uit je hoofd en dan wordt het opeens wel een vermakelijk spel. Een soort kruising tussen het nooit uitgekomen SimsVille en Monopoly Tycoon. Games waarin de focus veel meer ligt op het blij houden van je inwoners.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik heb 'm gisteren gekregen, eerlijk gezegd had ik beter verwacht, maar ik vind 'm toch nog leuk :-)

Helaas heb je hier geen missies en kan je geen eigen sim maken ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oke xD Zal ik doen als ik de volgende keer speel ^^ En als m'n stad een beetje erhm .. op iets trekt xD Stomme aardbevingen =.=

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ohja ik vind de rampen in SC5 echt stom. Ik wil veel liever huis voor huis in de fik steken in plaats van meteen alles! :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
okeee tis mij gelukt m eindelijk te laten werken. heb tot nu toe alleen de tut een beetje gevolgd... jammer -irritant- dat je huis per huis neer moet zetten, ipv gewoon slepen met vlakken. hij is inderdaad heel anders. jammer dat er geen havens en communicatie met buursteden is. ik ga m nog eens opstarten..

edit: oke heb het net n paar uur gespeeld: wegen bouwen is erg irritant. en ik vind het ook irritant dat je soms dubbele dingen neer moet zetten omdat je creativiteit of wat anders nodig hebt :s daardoor komt er - bij mij dan- een erg chaotische structuur van de stad.
ik zou graag iets willen hebben waarbij ik kan zien wat wat vrijspeelt.. ik denk dat als je dat doorhebt je inderdaad een mooiere stad kunt bouwen (zoals op de fotos).
maar hij is heel anders dan alle andere simcitys. ik vind hem zelfs simpeler ook! idd heeft het ook iets weg van monopoly tycoon en sim town, en ik denk dat dit spel daarom ook eveneens wel lekker weg te spelen is.
ik geef hem een 6/10.


edit2 (vandaag 08:06)
hij is alleen wel makkelijk ja, je gaat er snel doorheen, ik wilde gisteren een funcity maken en gebruikte alleen dat thema, en het was al snel dat ik alles vrijgespeeld had. het geld is ook echt heel makkelijk verdiend!
die wegen zijn erg irritant, op de 1 of andere manier moeten ze recht toe recht aan aansluiten en als dat niet lukt dan heb je geen andere keus dan de structuur die ver*** wordt...

ik ga zo eens vrijspelen proberen, en kijken of het gewoon leuker is om als architect steden te bouwen!

Share this post


Link to post
Share on other sites
dubbelpost maar:

als je er eenmaal inkomt en het doorhebt is hij echt wel leuk! lekker te spelen, urenlang, de stad verandert ook mee met hoe jij bouwt enzo.. echt heel leuk. ik geef het nu een 8!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja als een spel als Caesar heel leuk vind, dat vind je SCS ook heel leuk. Het is namelijk van dezelfde makers.

Maar ik ben nog steeds teleurgesteld dat dit geen 'echte' SimCity is.

Share this post


Link to post
Share on other sites
de mensen die het spel niet leuk vinden blijven de vergelijkingen maken met vorige simcitys en met rollercoastertycoon enzo. maar zo moet je het niet zien. ik vind het een leuk op zich staand spel waarin je op een andere manier steden kunt bouwen. op een simpele manier als sim town en monopoly tycoon, beiden vind ik erg leuk om te spelen en ik vind het prachtig dat er nu zo'n spel is om steden te bouwen. je bent betrokken bij je wijken en je kunt echt zelf je stad bouwen. caesar vind ik niet leuk, maar dit nieuwe idee van een stad bouwen WEL! en ik vind dat je daar naar moet kijken. simcity 5 komt heus wel, en ik weet zeker dat hij echt tof wordt, simcity 4 was tof en er zijn veel mogelijkheden om simcity 5 nog beter, mooier en origineler te maken. maar om societies te waarderen moet je het vooral niet vergelijken.

ik vind het echt een leuk spel. de steden die je kunt maken zijn MOOI. je bent echt een architect ook, en dat is toch net iets anders dan in de andere simcitys waarbij alles uit de grond plopt en je vooral daarbij ook verbindingen moet maken tussen werk wonen industrie water electriciteit belastingen enzo. Societies hadden ze uiteraard wel wat groter/ uitgebreider mogen maken, dat je ook voor water moet zorgen, vliegvelden, buurlanden, mogelijkheid je eigen land te maken voor je erop bouwt, enzo. maar als dat in een uitbreiding zou komen zou ik ook die toevoegen.
maar ik denk niet dat er een uitbreiding komt. societies is gewoon een op zichzelf staand spel waarbij je de mogelijkheid hebt je in de wijken te verdiepen en stukje bij beetje een mooie stad op te bouwen. "gewoon even iets anders" ..iets simpels en dat waardeer ik ook zo in theme hospital, monopoly tycoon en sim town.. ik had niet gedacht dat er ooit nog zo'n spel uit zou kunnen komen en ik ben er blij mee.. want sim town bijv. wilt het al lange tijd niet meer doen op mijn pc :(

ik zat net te kijken naar city life en tycoon city new york, en ik denk dat die gewoon niet zo zijn als simcity 4 zelf. ik denk dat die 2 spellen zo zijn als al die andere tycoons die nu uitkomen, extreem onnodig ingewikkeld en het einde ver zoek. maar dat weet ik ook niet zeker.. ik weet alleen dat de simcitys echt tot de top tycoons behoren (en daaronder versta ik o.a. monopoly tycoon, theme hospital,RCT, ANNO's, zootycoon enz) want die hebben gewoon iets.. en ik weet niet wat het is.. ^^

dit vind ik ook wel mooi gezegd van gamezone:
[quote]SimCity Societies is a very nice game. It is about building and growing and personal achievement. It does not have strong quest-oriented goals, per se, but does challenge players to create and plan. Hours can be quickly lost in this world and that speaks highly of the product[/quote]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik heb societies nu ook en ik vind het een heel leuk spel hoewel het soms wat simpel lijkt... er had mss wel iets meer moeilijkheidsgraad in mogen zitten maar ik vind het heel leuk dat je echt je stad kan plannen en ze kan bouwen zoals jij helemaal wilt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik vindt het echt een leuk spel, vooral de straten en muziek die zich aanpassen aan welk soort stad je bouwt!
Maar ik hbe een probleempje, :?
Wanneer ik alle eisen voor een bepaalde beker heb vervult krijg ik de beker enzo niet, enkel bij kleine stad krijg ik hem
Weet iemand hoe dit zou komen? :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...