Jump to content


Photo

Het Geloof.


 • Please log in to reply
326 replies to this topic

#321 Jozza

Jozza

  Forum Dictator in ruste

 • Admin - Ex-dictator
 • 4,183 posts

Posted 30 August 2009 - 09:12 PM

Ik zal morgen wat uitgebreider reageren, maar hier wil ik wel even een reactie op geven:

Ik vraag me ook één ding bij jou af, het is erg leuk hoor dat je hier verteld hoe jij denkt over het geloof maar heb je ook je werkelijk verdiept wat het inhoud? Of was je bevooroordeeld over het geloof in het algemeen? Ik merk heel vaak dat mensen al gelijk een negatieve gedachte hebben bij de Islam en dit vaak komt door de media en de mensen die zich alleen ‘moslims’ noemen.

Mijn argumentatie is echt gebaseerd op geloof en religie in het algemeen, vooral de geloofsinstituten zijn dingen waar ik moeite mee heb en in heel veel opzichten zijn de veelvoud van aftakkingen van het protestants-christelijke geloof daarin echt het allerergste (kijk maar eens naar de Mormonen, dat is echt complete waanzin wat die prediken). Dus als ik al bevooroordeeld ben dan is dat toch voor het grootste deel richting het christelijke geloof en dan vooral dat stukje dat heel toevallig in Amerika belijdt wordt.
Posted Image

"Today, we celebrate the first glorious anniversary of the Information Purification Directives. We have created, for the first time in all history, a garden of pure ideology. Where each worker may bloom secure from the pests of contradictory and confusing thoughts. Our Unification of Thoughts is more powerful a weapon than any fleet or army on earth. We are one people, with one will, one resolve, one cause. Our enemies shall talk themselves to death and we will bury them with their own confusion. We shall prevail!"

#322 ezzie

ezzie

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1,287 posts

Posted 31 August 2009 - 09:52 AM

wow, soms heb ik niet eens meer de kracht om de hele lange verhalen te lezen ._.

wel mooi hr, allebei, jullie vertellen heel veel dingen die ik nog niet wist, en ik hoor als Christen ook altijd van de 'slechte' kant van jullie geloof zegmaar, maar na dit gelezen te hebben weet ik het ff niet meer hoor :P
pff, ik heb een Christelijk boek, over een kerk in zo'n land ver weg waar ze de naam niet van willen zeggen om anoniem te blijven v.v
nja, gaat over moslims die Christen willen worden, en dat die kerk daar eigenlijk wel een beetje moeite mee heeft omdat ze misschien alleen maar doen alsof enzo ._. lijkt me ook best moeilijk want er stond dat dat al zovaak gebeurd was...
er stond in dat ze die moslims moeten gaan 'redden' van hun moslim-familie, omdat je je niet mag bekeren,en die familie stressten hem helemaal op die jongens/mannen...
._. en er staat bij jullie: ''geen dwang''
er zullen vast wel mensen bij zitten als die ik net heb beschreven hoor, maar jullie zijn zo anders erover dat ik het bijna niet kan vergelijken...moet nu opeens denken aan mijn beste vriendin van paar jaar geleden, ze was ook moslim, gingen we elkaar altijd dingen over elkaars geloof vragen enzo...ik mis dr eigenlijk best wel...

hey, hyves! =D idee!
Posted Image

#323 Marlene

Marlene

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 301 posts

Posted 08 September 2009 - 06:33 PM

Saar hoe gaat de ramadan?

#324 Saar

Saar

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 3,440 posts

Posted 08 September 2009 - 07:26 PM

Lief dat je dat vraagt Marlene.
Maar gaat goed hier Alhamdoelilah, me lichaam is er nu helemaal aan gewent, meestal zodra ik mag eten heb ik niet eens zo trek, komt pas tegen de nacht dat gevoel :P .

Moet wel 5 dagen in halen na de Ramadan, mja doe niks aan vrouwlijke 'probleempjes' haha. Ook moet ik is goed info op gaan zoeken over schelden als je aan t vasten bent. Sowieso is schelden binnen de Islaam verboden maar tijdens t vasten helemaal Harammm. Maar nu vroeg ik me af als je onbewust in een zin of iets anders onbewust 'klootzak', 'fucking' zegt etc je dan ook je vasten moet verbreken :P . Als je bewust doet lijkt t me logisch maar onbewust hmm? Anders heb ik nog wel meer dan 5 dagen in te halen :blush: .

Ik reageer volgende week weer uitgebreid op dit topic als ik klaar ben met leren leren leren voor belangrijke dingen en ik weer tijd genoeg/energie heb.
Posted Image
Insha'Allah.. La Ilaha Illa Allah [L] .

#325 N.Frufo

N.Frufo

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 414 posts

Posted 07 December 2009 - 12:21 PM

Iedereen moet de mens accepteren zoverre het kan. Ergens niet eens zijn het kan, maar GEWELD en HAAT en DISCRIMINATIE zijn altijd slecht! Ers staat ook een tekst hebt uw naaste lief als u zelf. Nou?

#326 ezzie

ezzie

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1,287 posts

Posted 04 January 2010 - 12:42 PM

Iedereen moet de mens accepteren zoverre het kan. Ergens niet eens zijn het kan, maar GEWELD en HAAT en DISCRIMINATIE zijn altijd slecht! Ers staat ook een tekst hebt uw naaste lief als u zelf. Nou?

kijk, en daarom mag ik mensen als geert wilders niet zo.


zulke mensen krijgen blijkbaar in hun jeugd niet bij waar de grens tussen vrijheid van meningsuiting en discriminatie ligt, of belediging, whatever.
en hij moet naar de kapper v.v
Posted Image

#327 Saar

Saar

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 3,440 posts

Posted 10 February 2010 - 09:33 PM

Ik ben er weer eens. Maar wel heel kort. Gaat binnenkort serieus insha'Allah op jou bericht reageren Lemia. Want ik heb afgelopen tijd weer hoop bij geleerd en gekocht, beleefd noem maar op.

Zat vanavond deze topic dus even door te lezen. Vond t wel interessant! Om even een paar dingen op tehelderen.

1) Verloving met neefje van m'n 2de mama.. staat op hold.
2) Ik heb de hele Ramadan volgehouden, moet nog steeds 5 dagen inhalen.
3) Ben helaas nog niet officieel bekeerd tot de Islaam.(kwam in de Ramadan niks van).
4) Waarschijnlijk ga ik in m'n vakantie naar NY bekeren in een moskee daar, als ik daar voor soort intervieuw vragen ga stellen, namens de dames van de lezing die ik hier elke maand bij woon in Nederland.
5) En tot slot ga ik volgende maand of anders in April beginnen met cursus Arabisch aan de Uni in Rotterdam.
6) Ohja reden waarom ik toen niet meer gereageerd had, ik had schoolexamens, waar ik Alhamdoelillah voor geslaagd ben!
Posted Image
Insha'Allah.. La Ilaha Illa Allah [L] .
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users