Jump to content


Photo
- - - - -

EA komt met deautorisatietool voor Spore


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Chariot

Chariot

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1,523 posts

Posted 17 December 2008 - 09:46 PM

[quote name='http://pcgamespecial.nl/?itemid=8236']Spore was een van de langverwachte games die na jaren van ontwikkeling dit jaar eindelijk het levenslicht zag. Helaas werd de release overschaduwd door golven van kritiek op de DRM om Spore tegen piraterij te beschermen. Spore maakt gebruik van SecuROM welke er initieel voor zorgde dat de game niet meer dan driemaal geactiveerd kon worden. Een uninstall van het spel zorgt er niet voor dat je een activatie terugkreeg en een hardwarewijziging wordt gedetecteerd als een nieuwe PC waarvoor dus ook weer een activatie vereist was. Na driemaal activeren was een Spore exemplaar praktisch waardeloos. Na de kritiek heeft EA het aantal toegestane activaties naar 5 verhoogd en tevens beloofde men dat er een mogelijkheid zou komen om activaties terug te krijgen. Maanden gingen voorbij en het leek erop dat dit laatste een loze belofte was. Niets is minder waar, want vandaag komt de uitgever met een heuse deautorisatietool op de proppen. Met dit stukje software is het mogelijk om je huidige Spore installatie ongeldig te maken en een activatie terug te krijgen.

Theoretisch zou het nu dus mogelijk moeten zijn om Spore op vijf verschillende PC's te installeren en de game onbeperkt te heractiveren na een verandering van hardware of deinstallatie van het spel. Dit is echter wel op voorwaarde dat de game wordt gedeactiveerd vóór de wijziging of deinstallatie plaatsvindt.[/quote]

Zelf speel ik Spore (nog) niet, maar wel handig om te weten.
[url="http://www.spore.com/patch/deauthorization"]Hier[/url] is de deautorisatietool te vinden.
Posted Image

#2 BeachBoy

BeachBoy

    Advanced Member

  • Admin - Forumadmin
  • 10,183 posts

Posted 17 December 2008 - 10:15 PM

Veel mensen waren ontevreden over de strenge DRM die er op de game Spore zat. Deze beveiliging zorgde ervoor dat je het spel maar een paar keer kon installeren.

EA heeft nu gereageerd op deze ontevredenheid met een speciale tool. Deze ‘De-Authorization’ tool, maakt het mogelijk om een bepaalde PC te verwijderen uit de lijst van PC’s waarop je het spel hebt geïnstalleerd. Zo wordt het dus mogelijk om - wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe PC koopt - de installatie van de oude PC te verwijderen uit het authorization bestand, en vervolgens de nieuwe PC toe te voegen.
Je kan dit zo vaak doen als je wilt.

Je kan de tool gratis downloaden vanaf Spore.com.


Ja ik had het daarstraks ook al gelezen ja :).
Posted Image
"It's not pink. It's lightish red."
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users