Jump to content


Photo

Simpie (familie Rijkman)


 • Please log in to reply
123 replies to this topic

#1 miramar

miramar

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 837 posts

Posted 26 June 2009 - 06:05 PM

Hier kun je jouw legacyverhaal plaatsen.
Kom en doe mee aan de nieuwe legacy van sims 3 !!

#2 Simpie

Simpie

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 370 posts

Posted 29 June 2009 - 07:07 PM

Hier zijn de 2 nieuwste bewoners van ……. Chris Rijkman en zijn zoontje Ben.

Het bevalt Chris helemaal niet om zich te settelen als een normale burgerman. Hij is op zijn 15e het leger ingegaan en heeft in alle oorlogen meegevochten. Tijdens de pauzes had hij het altijd erg gezellig met dames van de plaatselijke bevolking, die maar wat dankbaar waren dat deze gespierde soldaten hun dorpje kwam bevrijden. Uit 1 van deze pauzes is Ben ontstaan. Hier baalde Chris flink van, want als hij ergens een hekel aan had, dan was het wel aan die schreeuwende pampervullers. Hij moest er ook niks van hebben en zorgde ervoor dat hij snel werd overgeplaatst naar een andere oorlog.

Jaren had hij niets van Ben en zijn moeder gehoord, hij dacht dat hij er met een sisser vanaf gekomen was. Dat kind zal wel groot worden, daar was zijn hulp niet bij nodig.
Helaas voor hem besliste het lot dit anders……….

Op een dag werd hij bij zijn officier geroepen. Hij kwam zijn kantoor binnen en zag hier een jochie op de bank zitten. Dit bleek Ben te zijn. Zijn moeder was overleden en haar familie kon niet voor hem zorgen, dus had men besloten dat het nu de beurt van de vader was om dat hongerige mondje te vullen.
Chris hoorde het verhaal aan van de officier, maar wilde hier niks van weten en hij begon stennis te schoppen. De officier werd zo boos en gaf hem op staande voet ontslag.

Daar stond hij dan…….geen geld op zak, geen baan meer, maar wel een kleuter op sleeptouw. Hoe moest hij dit oplossen??

Maar Chris is niet gek, hij bedacht een geniaal plan. Wanneer kinderen werden verwaarloosd, dan werden ze opgehaald door de kinderbescherming en kregen ze een pleeggezin. Jochie blij, Chris blij.

Zo gedacht, zo gedaan. Hij vertelde het ventje dat hij geen geld had voor een huis en dat ze in het park gingen wonen. In het stadspark werden ze meteen weggejaagd, maar een eindje verder was nog een parkje met precies 2 bankjes. De bomen en struiken waren veranderd in dood hout en overal was onkruid. Perfecte omgeving voor zijn plannetje.

Posted Image

#3 Loeneke

Loeneke

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1,072 posts

Posted 29 June 2009 - 08:27 PM

Schreeuwende pampervullers :lol:

Leuk begin!


Just to make sure my eyes aren't lying to me: A huge suit of armor did smash through here,
attack the githyanki - and us - then we drove it back through that portal?
No... no, that's about right.
Good. Because if my drinking is catching up with me, I'm stopping right now.


#4 jessica

jessica

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 2,791 posts

Posted 30 June 2009 - 04:52 AM

hoezo heb je een printscreen gemaakt en niet gewoon in het spel op dat fotodingetje gedrukt :o ?

#5 Babske

Babske

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1,543 posts

Posted 30 June 2009 - 05:31 AM

Omdat ze denk ik wilde laten zien dat haar sim wel degelijk die eigenschappen had. ;)

Simpie, leuk verhaal!!!

#6 o0simmies0o

o0simmies0o

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 311 posts

Posted 30 June 2009 - 08:39 AM

leuk begin
volgens mij is de man niet elke dag goed gezind want hij heeft een hekel aan buiten en toch woont hij buiten
Posted Image
zeg nooit nooit,
want nooit is gewoon een ooit met een n ervoor

kijk ook effe bij mijn lagacy Van vagebond tot miljonair
http://forums.simpar...?showtopic=8931

#7 Colin

Colin

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1,026 posts

Posted 30 June 2009 - 09:11 AM

Das bij iedereen zo. Dus heb je meestal wel -20 humeur... :(
Laaadidadidaaaa..

#8 Simpie

Simpie

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 370 posts

Posted 30 June 2009 - 03:08 PM

thx voor de reacties!

Met de printscreen wilde ik inderdaad de eigenschappen laten zien plus dat er nog maar 100 dollar op de rekening stond.

#9 Simpie

Simpie

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 370 posts

Posted 01 July 2009 - 04:17 PM

Dat Chris zo goed als blut was, was geen leugen. Hij had in eerste instantie nog 100 simdollar op zak, maar na de eerste rekeningen bleef daar nog geen 40 van over. Die verrekte belasting wist je ook overal te vinden, zelfs als je ergens in de struiken woont. Belachelijk!!

Omdat er wel gegeten moest worden, gaf hij Ben de opdracht om samen met hem in het park te gaan bedelen. Hij gaf goeie instructies; eerst goed kijken wie er rijk uit ziet en dan er op af gaan en je liefste smoeltje opzetten.
Posted Image
Jammer genoeg leverde dat per avond slechts een paar muntstukken en veel ruzies op.
Overdag moest Ben naar school, in die tijd ging Chris op zoek naar wat eetbaars. Alle fruitbomen plukte hij kaal en ook alle beestjes die niet snel genoeg waren verdwenen in zijn zakken.

Op een gegeven moment hoorde hij opeens een boos geschreeuw toen hij nietsvermoedend op fruitroof was. Vincent Alvi was woest, omdat dit zijn terrein was en deze bomen met de grootste zorg had gekweekt. Die schooier met zijn legerbroek moest opzouten. Uiteraard dacht onze Chris hier anders over.
Posted Image
Nadat Vincent met diverse botbreuken naar het Simhospitaal was vervoerd, ging Chris weer naar het park om wat centen te bedelen.
Het zat hem vandaag niet echt mee, want iedereen reageerde kwaad op hem. Zelfs de altijd vriendelijke brandweerman begon op hem te schelden.
Hij ging naar het toilet en keek in de spiegel. Tja, hij had wel een donkere uitkijk die wat dreigend over kan komen. Hij probeerde allerlei gezichtsuitdrukkingen uit en bepaalde welke ‘look’ geld op zou moeten leveren.
Posted Image

Het slapen ging de 2 wel goed af. De bankjes waren weliswaar wat hard, zodat je om de paar uur even moest rekken en strekken, maar op zich kon het prima.
Posted Image

#10 Simpie

Simpie

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 370 posts

Posted 02 July 2009 - 07:50 PM

Tot nu toe hebben we alleen Chris gevolgd, maar hoe is het met Ben? Door de week ging het prima met hem. Op school voelde hij zich helemaal thuis en hij deed daar goed zijn best. Hij was het lievelingetje van de juf, dit kwam natuurlijk ook omdat ze had gehoord over hoe Ben hier verzeild was geraakt.
In de weekenden verveelde hij zich en voelde hij zich ook niet zo prettig. Zijn kleren stonken en er waren al een paar kinderen die hem hierover pesten. Nee, echt gelukkig kon je hem niet noemen. Hij dacht vaak terug aan de tijd toen hij nog bij zijn lieve moeder was.
Posted Image

Zijn moeder had ook niet veel geld, maar ze had in ieder geval een huisje met een fijne douche. Hij droomde iedere nacht van zo’n heerlijke straal water over zich heen of wat schone kleren…..deze kleren heeft hij ook al tijden aan. De broek stond gewoon stijf, bah!
In het park haalden de mensen ook al de neus voor hem op, hij vond het verschrikkelijk.
Posted Image
Op een gegeven moment was het verlangen naar een warme douche zo groot, dat hij besloot ergens in te breken om te gaan douchen. Dit was erg lastig, want de meeste huizen waren goed beveiligd en hij stonk zo, dat ze hem van 10 km afstand al konden ruiken.
Toen dacht hij aan de huizen met dat zwembad, dit waren studentenhuizen. Daar was het ook altijd een rommeltje en het zou hun vast niet opvallen als hij even snel zich ging afspoelen. De kleine pechvogel had die dag geen geluk, want hij werd onder de douche vandaan getrokken en op straat gezet. Het arme jochie geneerde zich dood.
Posted Image

Ben beklaagde zich bij Chris, maar die vond dat hij niet zo moest jammeren als een klein kind. Ben begon nog harder te huilen van pure vermoeidheid, want het slapen in de buitenlucht ging de laatste week ook niet zo denderend. Het was krekeltijd en die krengen gaven iedere nacht een urenlang concert.
Chris baalde er ook van dat de kinderbescherming Chris nog steeds niet had weggehaald en vond het aan de ene kant ook wel een heeeeeel klein beetje zielig voor Ben, dat joch kon er nou eenmaal ook niets aan doen.
Hij stelde voor dat hij Ben zou helpen met inbreken bij een van de buren, Ben zou zich dan verstoppen in de logeerkamer en hier gaan slapen. De volgende dag moest hij dan zorgen dat hij op tijd weer buiten was.
Die avond tilde hij Ben over het hek heen en die sloop voorzichtig naar binnen. Hij dook meteen in het warme bed en was al snel in een diepe slaap.

Meneer Steel (eigenaar van het huis) werd ’s morgens wakker van een vreemd luchtje op de gang. Deze lucht werd steeds sterker toen hij in de buurt van de logeerkamer kwam. Hoe zou dat nou komen??
Posted Image
Hij was boos dat deze jongen had ingebroken, maar kon het niet over zijn hart verkrijgen om Ben uit huis te zetten.
’s Morgens kroop Ben heel voorzichtig uit het bed en ging naar de badkamer. Hij draaide de kraan open en die veranderde opeens in een fontein, NEEE!!
Posted Image
Meneer Steel deed of hij niks hoorde, omdat hij Ben niet de stuipen op het lijf wilde jagen. Maar hij kookte van woede en had zin om Chris wat aan te doen. Wie had het lef om zo’n klein ventje te verwaarlozen!!
Posted Image
Ondanks het hachelijke avontuur met de fontein had Ben een prima nacht gehad, hij was bijna vergeten hoe een echt bed aanvoelde.

Op school gaf de juf Ben extra aandacht en ze had al snel door dat het een slim jochie is. Dit ventje komt er wel, als hij maar de goede begeleiding krijgt. Die goede begeleiding kon hij van zijn vader wel vergeten. Daarom betaalde ze de oudere kinderen om Ben ’s middags met zijn huiswerk te helpen.
Posted Image

#11 Simpie

Simpie

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 370 posts

Posted 04 July 2009 - 08:38 AM

Chris had er flink de balen van dat hij nog steeds met dat joch zat opgescheept. Ze woonden nu al een paar jaar in dat park en Ben was nog steeds niet weggehaald.
Hij moest wel toegeven dat het een aardig jong was, hij klaagde niet snel en bietste zelf zijn eten bij elkaar. En toch verlangde hij naar het leventje van vroeger, vrijheid blijheid.
Als het leven als twee schooiers dan niet werkte, dan kon hij maar beter weer zorgen voor een dak boven hun hoofd. Maar ja, een paar muren met een dakje kosten geld en dat hadden ze nauwelijks.

In het park pikte hij het verhaal op dat er een grote edelstenenroof was geweest in een naburige stad. De dief was met de politie op de hielen hier naar toe gevlucht, had zijn buit overal verstopt en was toen naar een ander land gegaan om een tijdje onder te duiken totdat de politie hem weer vergeten zou zijn.
Edelstenen….als hij ze kon vinden, dan kreeg hij vast een goed vindersloon! Samen met Ben brainstormde hij waar die vent die stenen verstopt zou kunnen hebben.
Ben had op school een roddel gehoord over de catacomben bij het kerkhof en Chris wist het opeens zeker; daar lagen de stenen!
Die middag slopen ze met zijn tweetjes naar het kerkhof en lieten ze zich insluiten in de catacomben, zodat ze alle tijd hadden om te zoeken.
Posted Image
Het werd wel erg donker daarbinnen. Chris vond een grote toorts en stak deze aan. Ben vond het wel eng, maar met zijn sterke vader voelde hij zich ook stoer. Hij begon hem bijna aardig te vinden.
Samen doorzochten ze ieder hoekje, helaas zonder resultaat. Opeens zag Chris iets glinsteren in de muur en dacht dat het geluk eindelijk met hem was. Hij legde de toorts aan de kant en samen haalden ze de losse tegels uit de muur. Van pure spanning vergaten ze de toorts, welke vrolijk verder brandde en de dingen om zich heen in de hens zette. Chris en Ben konden niet meer verder zoeken, want ze stikten zowat van de rook. Hoestend en nog nasmeulend liepen ze hard naar de uitgang toe.
Posted Image
Ze hadden behoorlijk honger gekregen van dit avontuur en snelden naar het park voor een verdwaalde boterham. De worst op de boterham bedierf ter plekke, want de 2 stonken als nooit te voren.
Posted Image
In het eerstvolgende weekend probeerde Ben zich schoon te poetsen bij de wasbak in het park, maar dit water leek zo uit de kikkersloot te komen.
Dit park was wat mooier dan hun eigen verwaarloosde stukje grond, hij kon hier ook veel beter slapen.
Posted Image
Maar stinken had ook voordelen. De mensen verlieten kokhalzend hun picknickmandjes wanneer zij in de buurt waren. Zo was het nooit moeilijk om wat eetbaars te vinden ;-)
Posted Image

#12 Babske

Babske

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1,543 posts

Posted 04 July 2009 - 08:44 AM

Wat een leuk verhaal. :D De worst die bederft door hun stank. 8)

#13 Loeneke

Loeneke

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1,072 posts

Posted 04 July 2009 - 10:52 AM

Super Simpie! En die worst die bederft door hun stank :lol:


Just to make sure my eyes aren't lying to me: A huge suit of armor did smash through here,
attack the githyanki - and us - then we drove it back through that portal?
No... no, that's about right.
Good. Because if my drinking is catching up with me, I'm stopping right now.


#14 Simpie

Simpie

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 370 posts

Posted 05 July 2009 - 02:41 PM

Op een avond voelde Ben zich raar en kriebelig. Hij werd licht in het hoofd en had het gevoel dat hij uitgerekt werd…….hij werd ouder, dus groter
Posted Image
Chris blij! Geen kind meer om op te passen, Ben is nu oud genoeg om zelf zijn boontjes te doppen. Hij moet nu ook aan de slag om zo snel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor een huisje.
Ben wilde best meehelpen, het leek hem wel leuk om ergens een parttime baantje te hebben. School ging erg goed, dus dat moest wel lukken. Hij maakte iedere avond met gemak zijn huiswerk.
Posted Image
Via klasgenootjes hoorde hij waar nog baantjes vrij waren en hij ging vol goede moed aan het solliciteren.
Overal gebeurde hetzelfde, eerst werd de receptioniste met een groengele kleur afgevoerd en vervolgens werd hij door een naar frisse lucht happende personeelsfunctionaris de deur uitgewerkt met de mededeling dat ze niks voor hem hadden.
Ben was heel teleurgesteld, want hij wilde zo graag! Chris vond dat hij dan maar bij de buren moest gaan douchen. Niet eerst vragen, want dan mag het toch niet, gewoon zorgen dat je binnen bent en dan naar de badkamer lopen.
Dit deed Ben, maar voor hij de kraan had open gedraaid, stond de hele familie al overspannen te doen en werd hij vakkundig de deur uitgewerkt.
Posted Image
Ben nam wraak door hun groentetuin leeg te plukken. Zo dat zal ze leren!
Posted Image
Een baantje zat er dus niet in en dat fruit plukken ging wel erg makkelijk en het leverde nog wat op bij de plaatselijke supermarkt. Na schooltijd ging hij door het dorp heen en plukte alle bomen en struiken kaal.
Chris kon inmiddels goed met de gitaar overweg, zo goed zelfs dat hij er fooien voor kreeg. Hij sprokkelde zo overdag heel wat dollartjes binnen en als iemand niet vrijwillig een bijdrage leverde, dan vroeg hij er zelf wel om.
Posted Image
Met de financiën ging het de goede kant op, het zal niet zo lang meer duren voordat ze iets konden kopen. Ze konden nu alleen nog maar dromen over de luxe van het hebben van een douche en een bed. Die harde bankjes konden hun dan gestolen worden!!

Dat laatste hadden ze niet hardop moeten denken, want iemand had dit wel erg letterlijk genomen.
Posted Image
Stomverbaasd hadden ze staan toekijken hoe ze werden beroofd. Wie had dit kunnen bedenken……… Iedereen bleef vanwege de stank kilometers uit hun buurt en deze idioot kwam zo hun terrein op wandelen en pikte een boom en een bank in.

#15 o0simmies0o

o0simmies0o

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 311 posts

Posted 05 July 2009 - 02:44 PM

leuke update
wat een stomme dief :xd: gaat die plantjes stelen
Posted Image
zeg nooit nooit,
want nooit is gewoon een ooit met een n ervoor

kijk ook effe bij mijn lagacy Van vagebond tot miljonair
http://forums.simpar...?showtopic=8931

#16 Babske

Babske

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1,543 posts

Posted 05 July 2009 - 06:12 PM

Nee, hun slaapbanken. ;)

Wat zielig zeg. :|

#17 o0simmies0o

o0simmies0o

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 311 posts

Posted 05 July 2009 - 06:59 PM

o.o kan ook hun slaapbanken
Posted Image
zeg nooit nooit,
want nooit is gewoon een ooit met een n ervoor

kijk ook effe bij mijn lagacy Van vagebond tot miljonair
http://forums.simpar...?showtopic=8931

#18 Simpie

Simpie

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 370 posts

Posted 07 July 2009 - 02:59 PM

De volgende ochtend moesten ze weer zorgen voor een nieuwe bank, maar of je die ook daadwerkelijk in een vuilnisbak kunt vinden??
Posted Image
Weer feest!!!! Helaas geen gebak, want dat geld konden ze beter gebruiken, maar wel een vreugdedansje op de verjaardag van Chris. Hij mag zich nu volwassen noemen. Zijn gezicht is weer schoon ;-)
Posted Image
Het ging nu echt om de laatste centen. Ben was inmiddels ook jong-volwassen en was helemaal klaar met het park. Hij had de appelbomen in het park ontdekt. Hier kon hij ongestoord aan het plukken gaan en kon zo ook een oogje in het zeil houden als er een leuke dame aan kwam wandelen.
Zijn hormonen begonnen al aardig op te spelen en hij had zichzelf een stoer loopje aangemeten waarmee hij vast succes zou hebben. Helaas wilden de dames niks van hem weten en verzonnen ze allerlei vriendjes om maar van zijn geflirt af te zijn.
Posted Image
YESSS!!! Eindelijk is het zover, de heren hebben 10.000 dollar bij elkaar weten te sprokkelen en kunnen afscheid nemen van het park.
Posted Image

Via makelaardij Krot & Co kochten ze een schattig huisje redelijk in het centrum van het dorp. De vorige eigenaar was met de noorderzon vertrokken en had alle meubels er nog in laten staan.
Posted Image
Ze hielden warempel nog wat geld over na de aankoop van zoveel luxe, dat ze allebei het bed inruilden voor het mooiste exemplaar wat ze in het dorp te koop hadden staan. Het bad werd vervangen door een douche en ze kochten nog een tv. Tja, als je dan toch aan het uitgeven bent, doe het dan ook goed ;-)
Na wat geruzie over wie het eerst mocht douchen, had Ben als eerste de eer.
Posted Image
Het was wel wennen om na zoveel jaar onderdak te gaan leven. Ze waren helemaal vergeten een hekel te hebben aan de buitenlucht. Het leven in het park zat helemaal in hun systeem gebakken. Ben pikte nog steeds de picknickmandjes leeg en ging ’s avonds met een studieboek op het bankje zitten. Dit had natuurlijk ook een andere reden…zo kon hij ook naar de dames kijken die het park kwamen bezoeken. Hij had zijn oogje laten vallen op Lineke, nu hij weer lekker fris rook, maakte hij vast meer kans.
Posted Image
De frisse douche had zeker zijn uitwerking op de inkomsten van Chris. Hij haalde nu bakken met geld binnen met zijn gitaartje. Het park was bijna te klein voor alle enthousiaste toeschouwers.
Posted Image
Ben had het hart van Lineke al veroverd, dit dacht hij tenminste. Iedere avond spraken ze af in het park en hadden ze het heel gezellig.
Ben was stapelverliefd en trok op een dag zijn stoute schoenen aan en ging op de knieën voor haar. De reactie was niet helemaal zoals gepland. Dit was niet bepaald zijn Lucky day.
Posted Image
Lineke vond het erg dat Ben zo overstuur was en probeerde uit te leggen waarom ze nog niet wilde trouwen. Ze was ook stapel op Ben, maar trouwen dat klonk zo ouderwets en hier vond ze zichzelf nog veel te jong voor. Ze wilde wel met hem samenwonen.
Vrouwen…Ben snapte er niks van, dan kon je toch ook trouwen? Maar het ging hem er om dat ze bij hem was, dus hij stemde met het plan in om te gaan samenwonen. Eindelijk zou het gezellig worden in huis, want zijn vader was maar een stugge man.
Lineke pakte haar spulletjes en verhuisde naar het huisje van de familie Rijkman.
Toen ze binnenkwam, was het duidelijk dat dit huisje wel een vrouwenhand kon gebruiken. Ze begon meteen met de grote schoonmaak, wat een zootje hadden ze er van gemaakt!
Posted Image

#19 Colin

Colin

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1,026 posts

Posted 07 July 2009 - 03:05 PM

Leuk! ;)
Laaadidadidaaaa..

#20 Loeneke

Loeneke

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1,072 posts

Posted 07 July 2009 - 03:29 PM

Ben is gewoon zo'n schatje! Snap niet dat Lineke niet met hem wil trouwen :-|

Leuk!!!


Just to make sure my eyes aren't lying to me: A huge suit of armor did smash through here,
attack the githyanki - and us - then we drove it back through that portal?
No... no, that's about right.
Good. Because if my drinking is catching up with me, I'm stopping right now.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users